Tuesday, September 12, 2006

UMNO 'PARAH': UNDUR PAK LAH! PELUANG TUKAR 'ARAH'

Pemimpin Umno sentiasa mengambil kesempatan di atas sikap rakyat yang tidak mahu berubah dengan melakukan penyelewengan yang akhirnya menyebabkan rakyat merasai kesusahan, kata Naib Presiden PAS, Mohamed Sabu.Beliau menghuraikan betapa beberapa isu besar yang sepatutnya diketahui rakyat dipendamkan dan hanya apabila pemimpin Umno bergaduh sesama sendiri baru dihebohkan bertujuan memburukkan satu sama lain seperti isu jambatan bengkok.

"Sekarang baru rakyat tahu apabila bekas Perdana Menteri, Tun Mahathir (Mohamad) dedahkan kritikannya terhadap kepimpinan Abdullah (Ahmad Badawi) mengenai isu pemberhentian pembinaan jambatan bengkok.

"Kalau tak rakyat tak tahu. Kita (PAS) cakap dah lama dah rakyat tak percaya. Sekarang baru tahu berapa bilion duit negara dicampakkan ke laut.

"Pemimpin Umno tak takut lakukan penyelewangan kerana dia tahu apabila pilihan raya rakyat akan sokong. Buatlah apa pun rakyat sokong."Sebab itu mereka rasuah, mereka jahanamkan harta negara. Apabila tak ada duit tekan rakyat. Kalau rakyat tak tunjuk sikap mahu berubah lagi pada plihan raya akan datang musnahlah negara kita," katanya pada program PAS, dekat sini, baru-baru ini

Cyberluncai: UNDILAH BA! SEBELUM NEGARA HANCUUUUR!!!

No comments: